BRUG9BUURT HEROPENDE DE TORENSLUISRUIMTEN

De buurtborrel in 2014 legt de basis om met elkaar in contact te komen. Met ca. 150 (ondernemende) bewoners heropenen wij de deuren van de verborgen ruimten in de Torensluis. Daarmee creëerden wij die avond een plek voor onszelf. Er blijkt veel behoefte onder de (ondernemende) bewoners in de buurt om elkaar te leren kennen en gezamenlijk activiteiten te ondernemen.


 

 

 

En de buurt....? Die wilde een vervolg!    Lees dat hier!

De lange voorbereidingstijd van 2 a 3 maanden lag met name in het verkrijgen van de toegang tot de brug, die in eigendom van de gemeente Amsterdam is. 


Toen dit eenmaal geregeld was verliep de rest gesmeerd. 


De avond zelf was een groot succe

Buurtbewoners van jong tot oud bezochten de buurtborrel. Dit kon enkel door de vrijwillige hulp van de ondernemers uit de buurt, buurtbewoners en een klein sociaal budget van de gemeente. 


In no-time werd het initiatief in de buurt omarmd 

Zo richtten buurtgenoten een website op en verzorgden de marketing. De Printerette verzorgde het drukwerk om de buurt te mobiliseren. Vele handen van bewoners en bedrijven uit de buurt kwamen vrijwillig helpen om de ruimten provisorisch van stroom en verlichting te voorzien en aan te kleden. Dlokale horecabedrijven Van Zuilen, Zeezicht en Wannemakers hebben de avond verzorgd met een hapje en een drankje. En de overige ondernemers uit de buurt verrijkten de partytafels met lekkers.  


Muziek was niet nodig: het was uiterst gezellig

Er is een historische presentatie over de Torensluis ingekocht, en de nodige entertainment is door ’t Sluisje in de Torensteeg verzorgd. De buurt was namelijk erg geïnteresseerd haar buurman/vrouw te ontmoeten. En dat ontdekten wij allen. Zij waren er van jong tot oud. Elke leeftijdscategorie leek vertegenwoordigd: van 9 maanden tot 90 jaar! Wat hebben wij toch een rijke buurt.